5 korta filmer

  • 67 min
  • Short Movies
  • ()
10 / 10

Storyline

Förutom tystnaden – Vintersol – Mitt sätt att se på intimitet
In the Water – In Your Room

Förutom tystnaden

Efter att hennes man blivit fängslad lämnas Louise kvar ensam . Hon kämpar för att hålla ihop familjen samtidigt som hon tvingas tampas med byråkratin.

Vintersol

Michel är en boskapsuppfödare i Franche-Comté som tar till vara på de lugna vintermånaderna genom att spendera tid med sin unga praktikant Francis.

Mitt sätt att se på intimitet

För att få göra sitt muntliga prov i konsthistoria måste studenten Hafsia ta av sin hijab, ett beslut som hon tycker att hon borde få vara ensam att ta.

In the Water

“Ibland måste man ta sig ur sitt skal för att kunna leva”. En ung kvinna besväras av diverse syner. Hon försöker förstå sina drömmar. Hon är ensam i mötet med sina rädslor.

In Your Room

Det finns en del pakter man helst vill glömma. Hon upptäcker att hon befinner sig ensam i ett rum med Djävulen, eller är det kanske henne själv? Ett möte med den ofrånkomliga upplösningen?

 

Session

23/03/2019 15:30

 

Q&A with the director

Yuliya Antonova är en Sverigebaserad komiker och regissör. Hon föddes 1994 i den ryska staden Ufa och flyttade 2011 till Moskva för högre studier. Parallellt med studierna tar hon också kurser i franska vid Institut français i Moskva, går på flera auditions, och jobbar på sin dokumentär om livet i ett studenthem (som blev en del i hennes ansökan till en praktikplats vid Femis universitet).

2015 i Paris upptäckte Yuliya den cinematografiska rörelsen Kino och blir en kinoit som spelar en aktiv roll i flera franska kortfilmer. Några av dessa har valts ut till filmfestivaler som Kortfilmsfestivalen Clermont-Ferrand, Aubagne internationella filmfestival etc.

Efter att ha studerat filmvetenskap vid Oslo universitet, presenterade Yuliya 2018 sin första kortfilm “I vattnet”, i egenskap av regissör och manusförfattare. Filmen spelades in i Trouville inom ramarna för filmfestivalen Off-Courts. Samma år deltog hon i Uppsala kortfilmfestivals “Uppsala talangdagar”.
Därefter har hon själv gjort två kortfilmer och för tillfället jobbar hon på sin fjärde film.

Photos